وبلاگ :
كوهپايه
يادداشت :
چرا خانم هاي بدحجاب را باکلاس تر مي دانيم و ستايش مي کنيم؟
نظرات :
2
خصوصي ،
37
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
بي نام
سلام
در مورد اين مساله فکر مي کنم خوبه به اين نکته هم توجه کنيم که در تاريخ قبل از انقلاب، روشنفکر به کسي گفته مي شد که گرايش به فرهنگ غربي داشت. به نظرم الان هم فرقي نکرده و روشنفکرها باز گرايشاتي اون طرفي دارند.( البته در مورد اين ها بايد گفت تلفيق دينداري الان و رفتارهاي نسبتا اروپايي،بر خلاف گذشته که دين براي روشنفکرهاي اون دوره خيلي کم رنگ تر بود)منتها اين افرادي که فرموديد خودشون، خود را روشنفکر مي نامند و روشنفکر بودن چندان هم جنبه مثبتي نداره مگر براي کسي که خودآگاه يا ناخودآگاه زندگي غربي را دوست داشته باشه.
چون مبناي من با شما در مورد اين بحث کاملا متفاوت بود( در بحث روشنفکر دونستن آدم ها) ترجيح دادم بيشتر بخونم و فکر کنم. لطفا موارد بعدي تون رو هم بفرماييد.
با تشکر
پاسخ
سلام ممنون از نظر جالبتون. فقط اينکه منظور من از واژه ي روشنفکر در اينجا معناي اصطلاحي اون که مثلا دکتر شريعتي و آل احمد و شاملو و بعدا سروش و ملکيان و... مصاديقشان به شمار ميان نيست بلکه به معنايي که مردم عادي در زندگي روزمره به کار مي برند، بود؛ يعني کسي که به روزه، امروزيه، ذهنش بازه و ديدگاه هايش محدود و دگم نيست که غالب مردم ما اين کلمه رو در اين معنا مثبت مي دونن. مي گن فلاني آدم روشنفکريه. حالا ممکنه طرف ديپلم داشته باشه. البته اين بحث گرايش به غرب نکته ي مهمي داره که بعدا درباره اش صحبت مي کنم. باز هم ممنون.