• وبلاگ : كوهپايه
  • يادداشت : داستان... (5)
  • نظرات : 2 خصوصي ، 24 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + ذره بين 
    عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: لَيْسَ الْغَيْرَةُ إِلَّا لِلرِّجَالِ وَ أَمَّا النِّسَاءُ فَإِنَّمَا ذَلِكَ مِنْهُنَّ حَسَدٌ وَ الْغَيْرَةُ لِلرِّجَالِ وَ لِذَلِكَ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَى النِّسَاءِ إِلَّا زَوْجَهَا وَ أَحَلَّ لِلرِّجَالِ أَرْبَعاً وَ إِنَّ اللَّهَ أَكْرَمُ أَنْ يَبْتَلِيَهُنَّ بِالْغَيْرَةِ وَ يُحِلَّ لِلرِّجَالِ مَعَهَا ثَلَاثاً
    1. امام صادق عليه السلام: غيرت ورزي روا نيست مگر براي مردان و در مورد زنان در حقيقت حسادت است و به همين دليل خداوند زنان را بر غير شوهرشان حرام كرده است ولي بر مردان چهار زن را حلال نموده است. و خداوند كريمتر از آن است كه از سويي به زن غيرت بدهد و از سوي ديگر براي مرد سه زن ديگر را علاوه بر آن زن حلال كند! (اصول کافي / ج5 / باب غيرت زنان)

    امير المومنين(ع): غيرت مردان از ايمان و غيرت زن ناشي از کفر است. (نهج البلاغه / کلمات قصار/ شماره 119)
    پاسخ

    بله. قبلا درباره ي حديث اول صحبت کردم در بعضي يادداشت هام. در بعضي از سايت هاي پاسخگويي ديني هم توضيح اين روايت آمده: اگر زني با اين حکم خدا که مردان مي توانند همسر دوم بگيرند مخالفت کند، کافر است يعني کفر عملي دارد که البته در بعضي صورت ها مي تواند به کفر اعتقادي و ارتداد هم برسد. نکته ي ديگر اين که در مباحث نظري فقه اخلاق اين بحث مطرح شده است که بعضي صفات اخلاقي تا زماني که بر رفتار فرد تاثير نگذارد حرام نيست.