سلام
از تمام بحث ها استفاده کردم، ممنون.
مرسي جان مرسي. شما دعا کن من تو زندگيم آدم باشم عارف بماند.
با شما در مورد مثال عدل و جود موافق بودم. به نظرم در اين سخن حضرت آنچه مهم است نسبت بين عدل و جود است. عدل بهتر است چون اگر عدل باشد نيازي به جود نيست، يعني اگر در جايي نياز به جود بود به اين معني است که در آنجا عدل نبوده است.(بيشتر ناظر به مسايل مادي جامعه است). براي مثال اگر در جامعه اي عدالت برقرار شود و اغنياد حق فقرا را بدهند نيازي به جود و بخشش عده اي ديگر نيست. اما در مورد احکام و اخلاق چنين نسبتي برقرار نيست. اگر اشتباه ميکنم بفرماييد.
ذره بين جان به نکات خوبي اشاره کرديد:
1. به نظرم بله.
2. هم ممکنه و هم مفيد. منافاتي ندارد. فرض کنيد منِ خانم دانشجو قرار است پايان نامه بنويسم. دو استاد که در سطح علمي يکساني هستند وجود دارند يکي خانم و يکي آقا؛ در اين شرايط احکام چه ميگويد؟ ميگويد هر کدام خاستي انتخاب کن فرقي ندارد. اما اخلاق چه ميگويد؟ ميگويد با استاد زن کار کن.
3. به نظرم بله، کمال زن اين است. سيره اهل بيت مويد است. حضرت فاطمه.س. بهترين زن را زني معرفي ميکنند که نه مردي او را ديده باشد و نه او مردي را ديده باشد. اين حديث خيلي حرف دارد. قسمت دومش خيلي مهم است. معتقدم يکي از دلايل مهمي که دختراني که تحصيلات بالا دارند و حضور اجتماعي فعال در انتخاب همسر سخت گيري ميکنند و نميتوانند با هر کسي ازدواج کنند همين قسمت دوم است. منظورم دختران از گل پاکتري است که روابط سالمي داشته اند اما روابط زيادي داشته اند. (اين نظر شخصي بود؛ بخاهم دقيقا منظورم را توضيح دهم خيلي طولاني ميشود)
4. آن بحث اخلاقي، روابط زن و مرد را در حد ضرورت(استاد و شاگردي) رد نميکند، محدود ميکند.
موافقم که در بيان روابط درست و ديني دچار افراط و تفريط هستيم، اما اشکال را مثل شما کلي نميبينم. به نظرم عذاب وجدان واقع گرايانه ز گهواره تا گور مفيد است. آنچه اشتباه است عذاب وجدان غير واقع گرايانه است. به اين معني که يک فعل مکروه از من سر بزند و ان وقت من در حد يک گناه کبيره دچار عذاب وجدان شوم، اين غلط است.