• وبلاگ : كوهپايه
  • يادداشت : داستان... (4)
  • نظرات : 3 خصوصي ، 40 عمومي
  • درب کنسرو بازکن برقی

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + ه 

    سلام

    مرسي سوالات خيلي خوب بود ولي من هم جواب را نپسنديدم. به نظرم جواب اين سوالت بستگي به اين داره که هر کدام از ما چه توقعي از خودمان داريم. ببين اگر از يک فقيه بپرسي نگاه به نامحرم چه حکمي داره ميگه به قصد لذت و چه و چه نباشد حرام نيست(وجه و کفين) اما اگر از يه استاد اخلاق مثل استاد جاودان(که در سطح احکام نماندند) بپرسي ميگويند مانع کمال است ولي با همان شرط فقيه حرام نيست. مانع کمال است يعني چي؟ يعني اگرتو ميخاهي به بهشت روي با رعايت احکام جايت ته ته ته بهشت است اما اگر انتظارت از خودت بالاست . ميخواهي يک چيزهايي از اين عالم بفهمي، اگر ميخاهي خودت را به حد فاطمه برساني بحثش جداست.

    در اين نگاه تو هيچ وقت نميتواني بگويي من به خودم مطمئنم. در اين نگاه عالم پيوسته است، اگر همين وجه و کفين ما که ميتونيم نپوشانيم در ذهن مردي حک شود در زندگي شخصي من اثر ميگذارد هرچند من هيچ گاه در اين دنيا و آن دنيا بابت آن مواخذه نميشوم.

    در ارتباط با شوخي هم به نظرم همين طور است. من ميدانم که قصد لذت برايم در کار نيست اما مانع کمال است و با فرض اينکه طرف مقابل هم هيچ لذتي از شوخي هاي من نميبرد حداقل مانع کمالش شده ام، در حالي که همچنان جايم ته ته بهشت است.

    تازه وارد و ذره بين به نظر من زن و مرد هر دو ناموس خدا هستند و هيچ تفاوتي در مراقبت از خود ندارند. قضيه سابجکتيو نيست که يکي از طرفين بگه من به خودم مطمئنم ديگري هم بگه منم به خودم مطمئنم، قضيه آبجکتيوه، عليرضا حتي اگر معصوم هم بود نبايد چنين کاري ميکرد چون مومن خودش را در معرض اتهام قرار نميدهد، يعني با يک دختر در غياب همسرش قرار نمي گذارد.

    بي نام يه سوال آدم ها هر چقدر به لحاظ معنوي بالاتر ميروند به خودشان اطمينانشان بيشتر ميشود يا کمتر؟

    جناب آتشين صدف از داستان هايتان برمي آيد که از آرزويتان است که تعدد همسر که مورد پذيرش دين است مورد پذيرش عرف هم قرار بگيرد اما 1. در جامعه ما سن ازدواج پسران از 31 گذشت، يعني تعدد همسري معضل ما نيست. 2. در جامعه ما از اين حکم خدا فقط سو استفاده شده، اين مشکل است ميتونيد دواي آن را تجويز کنيد؟

    پاسخ

    سلام. به به ماشاء الله يه تنه يک فوج رو حريفه. به نظرم بهتر است بگوييم "قباحت دو همسري در عرف ما، تنها معضل جامعه نيست". آرزوي بنده که هست ولي آرزوي بنده تنها نيست. ديدگاه هاي شهيد مطهري و ديگران را نيز در اين زمينه ببينيد. معتقدم که گردن نهادن عرف ديني به اين حکم ديني راه حل "بعضي" ازمشکلات جامعه ي ماست. در باب سوء استفاده درست مي فرماييد. اما آيا اين تنها حکمي است که از آن سء استفاده شده است. از خود قانون ازدواج دائم و مهريه سوء استفاده نشده و نمي شود؟ آيا اگر خوارج از بخشي از آيه ي قرآني "لاحکم الا لله" سوء استفاده کردند ما هم بايد از آن بعد آن آيه را مثلا بايد از نسخه هاي قرآن قلم بگيريم؟