• وبلاگ : كوهپايه
  • يادداشت : خوشگل بودن يا نبودن مسئله اين است! (1)
  • نظرات : 7 خصوصي ، 44 عمومي
  • آموزش پیرایش مردانه اورجینال

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + ذره بين 
    سلام استاد، مشغول انجام کارهاي عقب افتاده دانشگاهم هستم اما پيگير بحث شما!
    شيفته اين مباحث سرياليم که همه مستندات رو يه هو نميبينم و کم کم رو ميشن!
    از ابتداي اين پست، ذهنم پر از سوالاي جور واجور شده و همش دارم سعي ميکنم مطالبي که به ذهنم ميرسه سامان بدم و منتظر ادامه مطلب شما باشم. گذشته از بحث صحت و دلالت روايات دسته اول، ارتباط روايات دسته دوم با روايات دسته اول خيلي درکش برام سخته.
    بر فرض اينکه صدور روايات دسته دوم رو بپذيريم و تاثير کثرت نقل به معنا در روايات رو هم فراموش کنيم و دلالت اين روايات رو درباره همه خانوما و نه فقط همسران بدونيم (چون در رد حالت دوم به بحث لغوي روايات اشاره کرديد که با احتمال نقل به معنا اين استدلال با چالش روبرو ميشه)، اينکه دليل اين بيانات زيبايي خانوما باشه با عقل جور در نمياد. گذشته از دلايل ديگه که بقيه دوستان اشاره کردن، من به نظرم مياد اگه دليلش زيبايي ظاهري بود، مصداق اين روايات حصر در زن نميشد. چون پديده هاي زيباي زيادي در جهان هست! طبيعت به اين زيبايي!
    منظورم اينه که حداقل حرفي که ميشه درباره اين استدلال زد اينه که تنها دليل روايات دسته دوم، زيبايي طاهري خانمها نميتونه باشه.



    پاسخ

    سلام. ممنون از لطفتون. و ممنون از نکات قابل اعتنايي که فرمودين. منظورتون از روايت دسته ي اول و دوم روايات مدح و ذم زنان است؟ درباره ي سند روايات هر چد به هر حال جاي بحث هاي رجال و درايه محفوظه. اما روايتي را که سيد مرتضي و شهيد ثاني و ديگران بهش توجه کردن و بر اساسش حکم صادر کردن براي من به لحاظ سندي پذيرفتني است همچنين روايت سه گانه ي محبوب پيامبر در محجه البيضاء فيض کاشاني آمده که مقام ايشان در علم حديث روشن است. درباره ي نقل به معنا من دقيقا متوجه نشدم چه نتيجه اي مي خواهيد بگيريد. اول آنکه نقل به معنا به شهادت سيره ي عقلا و دلايل ديگر جايز است البته با شرايطي و به شرط آنکه به وادي تحريف نغلطد. در باب حديث سيد مرتضي که ايشان چنين چيزي نفرموده در باب حديث سه گانه هم بحث هاي لفظي شده ولي کسي اين بحث را مطرح نکرده گذشته از اين که چه بودن اين تعبير چه مشکلي دارد که کسي فکر کند شايد لفظ ديگري اينجا بوده. بنده هم حصر نکرده ام. اولا که اين يک تفسير است تفسيرهاي ديگري هم وجود دارد و مي تواند وجود داشت باشد. و آخر اينکه اثبات شي نفي ماعدا نمي کند.